Van Stof tot Asse 2008

Het project rond actuele kunst ´Van Stof tot Asse´ werd voor het eerst georganiseerd in 1990, naar aanleiding van het vijfjarig bestaan van Galerij ´De Ziener´. De titel refereert naar de materie (stof), de kunstenaar bewerkt/verwerkt haar en brengt haar naar Asse. Van Stof tot Asse is een triënnale en dit jaar, zijn we aan de zevende editie toe. Zoals bij de vorige edities worden de scholen nauw betrokken bij dit project en dit onder de vorm van rondleidingen en workshops. Deze workshops (voor jonge creatievelingen vanaf 16 jaar) worden begeleid door de bekende Amerikaanse kunstenaar ´Quik´ Lin Felton, tijdgenoot van de legendarische Keith Haring.

Van Stof tot Asse 2008 is een organisatie van vzw Galerij De Ziener in samenwerking met de gemeente Asse en CC Asse. De financiële ondersteuning komt van de gemeente Asse, de provincie Vlaams-Brabant, het Vlaams Gewest en Dexia. Ook diverse andere sponsors (Arctic Paper, NewGoff & RINGtv) verleenden hun bereidwillige medewerking.

Een zo ruim mogelijk publiek bereiken, wars van alle elitaire bedoeningen, is onze doelstelling. De toegang is gratis. Rondleidingen zijn voorzien voor groepen of verenigingen vanaf 10 personen en maximum 20 personen.

In samenwerking met het tijdschrift ´Klasse´ organiseren wij een rondleiding voor de leerkrachten zodat zij dit kunstproject kunnen opnemen in hun programma als educatieve uitstap voor hun leerlingen. De leerkrachten plastische opvoeding kunnen deelnemen aan een workshop begeleid door de Amerikaanse kunstenaar ´Quik´ Lin Felton. Een selectie van de werken van de workshops zal getoond worden in de tentoonstelling en opgenomen worden in de catalogus die zoals bij de vorige edities wordt uitgegeven tegen de prijs van 20 Euro.

Zoals steeds zijn er verrassende locaties, waarvan sommige uitzonderlijk voor dit project worden opengesteld. De kunstenaars maakten zelf een keuze uit de aangeboden ruimtes.